• talafou-3

Tala Fou

O le fa'aogaina o palasitika fa'akomepiuta e maua mai i le suau'u e lu'itauina ona o fa'afitauli iloga o le filogia papa'e.O le sailia o punaoa fa'afouina kaponi e fai ma isi mea ua matua taua ma fa'anatinati.O le Polylactic acid (PLA) ua manatu lautele o se mea e mafai ona suitulaga i mea masani e fa'avae suau'u.I le avea ai o se punaoa faʻafouina e maua mai i le biomass ma mea faʻainisinia talafeagai, lelei le biocompatibility, ma le faʻaleagaina, PLA ua oʻo i le faʻatupulaia o maketi pa i palasitika faʻainisinia, mea faʻasoifua maloloina, ie, mea faʻapipiʻi fale gaosi oloa.Ae ui i lea, o lona maualalo o le vevela ma le maualalo o le malosi e matua faʻatapulaaina ai le tele o faʻaoga.

O le fa'afefiloi fa'afefiloi ole polylactic acid (PLA) ma le thermoplastic silicone polyurethane (TPSiU) elastomer na faia e fa'amalosi ai le PLA.

O fa'ai'uga na fa'aalia ai na fa'afefiloi lelei le TPSiU i totonu o le PLA, ae leai se fa'alavelave fa'ama'i na tupu.O le faʻaopoopoga o le TPSiU e leai se aafiaga manino i le vevela suiga o tioata ma le vevela o le PLA, ae faʻaititia teisi le tioata o le PLA.

Ole su'esu'ega ole su'esu'ega fa'ainisinia ma le malosi na fa'aalia ai le le lelei o feso'ota'iga i le va o le PLA ma le TPSiU.

O su'esu'ega o amioga fa'a-Rheological na fa'aalia ai o le fa'afefeteina o le PLA/TPSiU e masani lava o le sua pseudoplastic.A o faʻateleina mea o loʻo i totonu o le TPSiU, o le vaʻaia manino o PLA / TPSiU faʻafefiloi na faʻaalia ai se tulaga o le tulaʻi muamua ona pa'ū lea.O le faʻaopoopoga o le TPSiU na i ai se aafiaga taua i mea faʻainisinia o PLA / TPSiU faʻafefiloi.Ina ua 15 wt% le anotusi o le TPSiU, o le elongation i le motusia o le PLA / TPSiU faʻafefiloi na oʻo atu i le 22.3% (5.0 taimi o le PLA mama), ma o le malosi o le aʻafiaga na oʻo i le 19.3 kJ / m2 (4.9 taimi o le PLA mama), fa'ailoa mai le a'afiaga fa'amalosi lelei.

Pe a faʻatusatusa i le TPU, o le TPSiU e sili atu lona malosi i le PLA i le tasi itu ma sili atu le vevela i le isi itu.

Peitai,SILIKE SI-TPVo se pateni malosi vulcanized thermoplastic Silicone-faavae elastomers.Ua tosoina ai le tele o popolega ona o lona pito i luga ma le Unique silky ma le paʻu-faauo paʻi, sili ona lelei le aoina o le palapala, sili atu le teteʻe, e le o iai le palasitika ma le suauʻu faamalulu, leai se toto / pipii lamatiaga, leai se manogi.

E le gata i lea, sili atu le malosi o le malosi ile PLA.

jh

O lenei mea saogalemu tulaga ese ma le siosiomaga-faauo, e maua ai se tuufaatasiga lelei o meatotino ma faamanuiaga mai thermoplastics ma atoatoa cross-sootai paʻu silicone.suti mo luga fa'alavalava, palasitika fa'ainisinia, mea fa'asoifua maloloina, 'ie, mea fa'apipi'i fale gaosimea.

 

O loʻo i luga faʻamatalaga, siʻi mai Polymers (Basel).2021 Iuni;13(12): 1953., Toughening Suiga ole Polylactic Acid e Thermoplastic Silicone Polyurethane Elastomer.ma, Super Tough Poly(Lactic Acid) Faafefiloi se Iloiloga Maualalo”(RSC Adv., 2020,10,13316-13368)


Taimi meli: Iul-08-2021